Escola Decroly de Barcelona - Treballem en equip construint ciutats amb diferents materials

 

En una sorpresa de la classe de Lola Anglada, ens van sortir personatges, arbres i edificis de fusta. Els vam col.locar imaginant què podria ser cada cosa. Així, vam començar a parlar de tot allò que trobem a la nostra ciutat: edificis, cases, hospitals, carrers, escoles, mecànics, parcs de bombers, botigues, parcs, muntanyes, parcs d’atraccions... Després, ens vam organitzar en petits grups per treballar en la construcció d’una ciutat imaginària. Teníem diferents tipus de materials i podíem agafar i compartir el que volguéssim amb els altres grups.

Construint una ciutat amb una selva
.

La ciutat inundada amb una torre amb campanar i un farmàcia
En acabar de construir les diferents ciutats, una persona de cada equip era la responsable d’explicar a tota la classe el que tenia cada ciutat. Pero a més, també ens explicava com havien treballat, de qui eren les idees o quina havia estat l’aportació de cada company/a de l’equip.
El més enriquidor, com sempre, va ser no només el procés que va fer cada equip per escoltar, acollir i dur a terme les idees de tots els que en formaven part, sinó també el fet d’adonar-se de com havien funcionat com a grup més que el treball final que havien fet.
Finalment, tots vam anar passant per les taules per veure d’aprop les ciutats construïdes pels diferents grups com si es tractés d’un museu.

La ciutat de la muntanya de colors, la casa i la platja.

Una ciutat amb un pàrquing i un cementiri

Un parc aquàtic amb atraccions i tobogans

22 de desembre 2017