Escola Decroly de Barcelona - Aprenem amb l'hort!

 

Ja som a la primavera i per fi hem pogut iniciar l’activitat de l’hort! En teníem moltes ganes!! A principis de març el jardiner de l’escola va netejar l’hort, va remoure la terra i va establir les parades on hem sembrat i plantat el planter d’aquest curs.
Enguany tenim les següents plantes: a la banda esquerra hi ha tomaqueres (tipus Xerry i Mandó de Collserola), gira-sols, cols (lombardes i normals), escaroles, blat de moro i raves, i a la banda dreta hi ha bledes, enciams de dos tipus (meravella i fulla de roure), espinacs, cebes, pastanagues de tres tipus, algunes escaroles més i alls.
Cada classe ha plantat un tipus de verdura i per uns moments hem fet de pagesos i pageses i ens ho hem passat super bé!!!

Els companys/es de Pau Vila vam trasplantar les cols, els dos gira-sols, els raves, les maduixeres i dues plantes de blat de moro.
Els de la classe de Ferrière van trasplantar enciam maravella i fulla de roure, també espinacs (grans i petits).
Els de la classe de Sant Francesc vam trasplantar escaroles.
Els de la classe de Millet vam sembrar alls i trasplantar plantes aromàtiques.
Els de la classe de l’Ermitage vam trasplantar pastanagues de tres tipus.
Els de la classe de Mn. Bosch vam trasplantar cebes.
El centre de Documentació i Recursos Educatiu del Parc natural de Collserola posen a l’abast de les escoles llavors d’un tipus de tomàquet que es diu “Mandó de Collserola” i n’hem demanades per al nostre hort. El tomàquet Mandó de Collserola és una varietat que s'ha conreat durant generacions a la masia de Can Mandó, al bell mig del Parc. És una varietat tradicional local que es caracteritza principalment pel seu fruit gran, ple, saborós, de forma esfèrica-aplanada i de pell fina de coloració vermell-ataronjat. Aquest tomàquet s’ha recuperat a partir de la iniciativa i l’esforç dels agricultors locals, en un projecte que ha comptat amb el suport del Consorci del Parc Natural.

Amb l’esforç i el treball en equip de tots i totes ens ha quedat un hort preciós!! Podrem aprendre un munt de coses sobre les plantes i la fauna, i si el procés de creixement va com ha d’anar, i amb les condicions necessàries,...aconseguirem una bona collita!!!
Per altra banda també hem rebut des del programa “Escoles més Sostenibles” les plantes aromàtiques que vàrem encomanar com la maria lluïsa, l’orenga, la camamilla, la farigola, la menta, el romaní..., i d’altres que són molt boniques com l’agapant i la buguenvíl·lia. Unes les hem trasplantades a l’hort i les altres formaran part del petit ecosistema que hi ha a la bassa de Jardí d’Infants.
25 d'abril 2018