Escola Decroly de Barcelona - Ja heu visitat l’exposició de la nostra Escola?

 

L’exposició està pensada per transmetre al visitant la manera en que aprenem, així que pretén donar a conèixer com apliquem el mètode Decroly. El concepte principal és ressaltar el fet de que aprenem a pensar per mitjà de l’acció i la descoberta. És per això que a les parets laterals hi trobareu tot d’elements amb els que interactuar. Per una banda la proposta sensorial evocant les sorpreses del jardí d’infants, per acabar a una petita al·lusió al joc i a les diferents activitats que sorgeixen d’un simple objecte.
Per altra banda, trobem tota una paret destinada al treball per reptes que es donen als diferents cicles de primària sorgits d’una mateixa observació.
La construcció central és una metàfora de l’infant i alhora representa l’escola plena de tots aquells elements que acompanyen el creixement i desenvolupament global de la persona.
Els propis alumnes us conviden a entrar a l’Escola Decroly, on us expliquem com aprenem, com ens relacionem, com desenvolupem la nostra part creativa, com aprenem a llegir i escriure i què ens acompanya al llarg del camí: el mestre per una banda i l’entorn decrolyà imprescindible envoltat d’animals i de natura i on el joc hi té un lloc primordial. Al centre d’aquesta construcció hi hem destinat un espai dedicat a com érem, com hem crescut i com encarem el futur de la nostra Escola.
Finalment trobem un racó dedicat a una breu cronologia de la història de l’Escola, així com material audiovisual sobre aspectes metodològics.
Us recomanem que no deixeu de visitar-la ja que està feta amb molt d’entusiasme i dedicació. Cal agraïr la col·laboració indispensable de la Sonia Soms en tot el procés creatiu, així com a tots els pares i mestres que s’han organitzat en la mesura del possible per a que aquesta exposició fos una realitat.
Teniu temps fins al 30 d’abril per a visitar-la al centre cívic Vil·la Florida.
No us la perdeu!!!
20 d'abril 2018