Escola Decroly de Barcelona - 3er Fòrum Decroly : Decro-liens

 

El passat 28 i 29 de setembre es va celebrar el tercer Fòrum Decroly.
Aquest any l’Escola Ermitage de Brussel·les ha acollit els més de 300 participants. Tots ells mestres d’escoles actives i especialment de pràctiques decrolyanes. La majoria d’escoles són de Bèlgica tot i que l’Escola de París (Saint Mandé) i Decroly Barcelona hem posat l’accent internacional a la trobada.
El Fòrum consisteix en sessions temàtiques on els mestres podem debatre, reflexionar i qüestionar la pràctica educativa. Decroly és un mètode que a Brussel·les l’avalen els més de 100 anys d’història i aquests darrers anys han començat treballar en xarxa amb les escoles que es defineixen com a “actives i de pràctiques decroly”.
Malgrat la solidesa del mètode, com bé deia Ovidi Decroly, no pot ser una pedagogia estàtica ni innamobible, sinó que ha d’evolucionar amb els temps.
És per això que aquestes trobades permeten fer un intercanvi, una revisió i un anàlisi del què fem, com ho fem i de com actualitzar o integrar noves propostes per donar resposta a les necessitats socials dels alumnes d’avui.

30 de setembre 2018