Escola Decroly de Barcelona - A la sorpresa ens han sortit musclos!

 

Els nens i nens d’Anna Rubiés avui hem fet Sorpreses! Com sempre abans d’obrir una sorpresa hem contat quantes hem teníem i avui ens han sortit vuit sorpreses!
I hem aprofitat per fer càlcul tot fent dos paquets a terra per veure com podíem aconseguir que hi hagués la mateixa quantitat de sorpreses a dins de cada paquet. I ho hem aconseguit! Hem hagut de posar quatre sorpreses a cada paquet perquè fossin iguals.
Després, hem jugat a posar i treure sorpreses de forma que a cada paquet sempre ens quedés la mateixa quantitat.
Hem triat una sorpresa i ens han sortit les closques dels musclos! I ens hem imaginat perquè les podíem utilitzar i han sorgit coses molt divertides: podem fer de pirates, les podem utilitzar de culleres, de bigoti i fins hi tot han pensat en que fossin vaixells.
Com que hi havien tantes closques hem fet una filera a terra molt llarga!
I per a poder mesurar-la amb el nostre propi cos hem pensat com fer-ho.
Hem necessitat dos nens per fer la llargada del tren de musclos. Després cadascú ha hagut d’agafar tres closques tot posant-les a la seva safata.
Hem comprovat si tots havíem pogut agafar-ne tres i ens hem adonat de que ha hagut dos nens que només en tenien dos així que ens hem preguntat: quantes closques ens han faltat perquè tots en tinguéssim tres? Ens han faltat dues closques!
Finalment, hem enganxat les closques en un paper per tal de fer una activitat plàstica a la tarda.
23 de gener 2018