Warning: getimagesize(files/_img_6196.jpg): failed to open stream: No such file or directory in /usr/home/decroly.org/web/includes/metatags_seo.php on line 44

Escola Decroly de Barcelona - A teatre fomentem el treball en equip autònom i responsable, la imaginació i l’espontaneïtat dels alumnes de cicle superior.

 

Durant el primer trimestre els alumnes de 5è i 6è s’han organitzat en grups de treball per preparar petites obres de teatre que han hagut de representar a la resta de la classe.
Primer s’han creat els grups de treball en funció dels interessos: fer un musical, un espectacle de titelles, elaborar el guió d’una obra d’acció, crear un espectacle graciós, adaptar la història d’un conte o pel•lícula, etc.
Un cop han estat fets els grups i decidides les obres, s’han posat a treballar lliurement. Cada grup ha decidit el seu vestuari, s’ha encarregat de portar les músiques si en necessitaven, han fet els decorats si els calien, han redactat els guions i se’ls han aprés, han elaborat els titelles, etc. També s’han organitzat els assajos a les hores de teatre i en alguns casos, com que estaven molt engrescats, han aprofitat algunes estones d’esbarjo.
Quan s’han representat les obres a la resta de la classe, els companys han fet una valoració crítica als actors i actrius sobre la representació en general, la posada en escena i l’actuació personal de cadascun dels components del grup. Així com també, els alumnes que han fet la obra han valorat els seus companys d’equip alhora de treballar, assajar i implicar-se en la feina conjunta.
El resultat ha estat satisfactori ja que ha permès als alumnes expressar-se lliurement en funció de les seves aptituds i dels seus interessos.

17 de febrer 2014