Escola Decroly de Barcelona - Activitat amb Millet al Parc de la Tamarita per experimentar la discapacitat visual

 

A les hores d’educació física dels dimarts, el grup de Millet estem treballant les discapacitats relacionades amb l’activitat física i l’esport.

Durant aquesta unitat didàctica els alumnes realitzem activitats amb alguna part o sentit inutilitzat. Coneixem, experimentem i sentim les dificultats i limitacions de les persones amb discapacitat. Gaudim de jocs i esports adaptats com l’atletisme, la boccia, el goalball, el futbol, etc., alhora que aprenem i es conscienciem de les diferències individuals aprenent a actuar amb respecte davant la diversitat física, psíquica i sensorial.

Per tot això, els alumnes de Millet hem anat al Parc de la Tamarita, ja que és un espai menys conegut que el pati de l’escola. Ens hem organitzat per parelles i l’activitat ha consistit en limitar el sentit de la vista, tapant-nos els ulls amb un mocador. L’altre, el que ha fet de guia ha tingut la responsabilitat d’indicar al company els obstacles i el camí a seguir.

Posteriorment hem reflexionat sobre la pràctica i entre altres moltes coses hem après la tècnica del guiatge, la importància de sentir-se segur, tenir confiança en una l’altra persona i la necessitat de posar més alerta als altres sentits quan en tenim un de restringit.

3 de juliol 2013