Escola Decroly de Barcelona - Activitats divulgatives

 

Universitat de Vic
Dimecres 14 de novembre a les 18h30 va tenir lloc la conferència “Parlem de Decroly. Principis bàsics i exemple a l’aula” a càrrec d’Anna Lafuente i Berta Puente. Com ja haureu anat seguint mitjançant les xarxes socials hem traslladat la nostra exposició “Decroly, 60 anys d’escola activa” al Laboratori d’Infantil de la Universitat de Vic on imparteixen classes de magisteri i màsters en pedagogies actives. La conferència va ser el tret de sortida per donar a conèixer l’exposició i va anar a companyada d’una visita guiada de la mateixa. Una molt bona ocasió per explicar el nostre mètode i filosofia d’Escola tan a professors universitaris com a futurs mestres.
XI Jornada Marta Mata “Ovide Decroly” i els Drets de l’infant”
Dissabte 17 de novembre de 10h a 18h
Aquest any la Fundació Marta Mata, situada a Saifores, va dedicar la seva jornada al pedagog Ovidi Decroly. És per aquesta raó que va convidar a l’Escola Decroly a participar a una taula rodona titulada: “Què és una sorpresa? L’aprenentatge global des d’un enfoc Decrolyà” . Romina Fraticelli i Anna Lafuente van ser les encarregades de dur-la a terme així com dos alumnes de segon de primària que van explicar una experiència a l’aula. La taula rodona va comptar amb la presència de Margarida Muset.
A la jornada també hi van participar Sylvain Wagnon, gran coneixedor de la figura de Decroly, amb la conferència “O.Decroly, una nova pedagogia”
Per concloure la jornada Françoise Guillaume, directora del Centre d’Estudis Decroly de Brussel·les i ex directora de l’Escola secundària l’Ermitage va realitzar una xerrada titulada: “Decroly, una pedagogia d’avui”
Una intensa jornada purament decrolyana molt enriquidora per tots els assistents i un plaer haver-ne format part.
Per més informació podeu visitar la web de la Fundacio: https://fundaciomartamata.org

Simposi sobre l’ Aprenentatge globalitzat i per projectes.
Aquest divendres 23 i dissabte 24 de novembre ha tingut lloc el simposi organitzat per la Universitat Autònoma de Barcelona. Una jornada pedagògica destinada a l’aprenentatge globalitzat i per projectes amb la participació d’una setantena de centres d’educació infantil, primària i secundària. Nosaltres hem tingut la sort de ser sel•leccionats i poder formar part de la setentena de centres que hi han participat activament presentant una pràctica educativa. Un gran espai de debat i d’intercanvi on Romina Fraticelli i Berta Puente hi hem presentat la nostra realitat educativa decrolyana, segons la qual la globalització no és una activitat puntual, sinó una manera d’entendre l’aprenentatge, un dels pilars bàsics del nostre mètode. La presentació titulada: “Percepció global, aprenentatge global” (procés natural a l’hora d’aprendre) exposa dos exemples concrets; una sorpresa a infantil i una observació a primària.
Es tractava d’un simposi destinat a professionals de l’educació i ha estat una experiència molt enriquidora, una gran oportunitat per fer difusió, per compartir i per debatre sobre els reptes de futur que es plantegen en educació.

28 de novembre 2018