Escola Decroly de Barcelona - Anna Rubiés descobreix la tortuga d'aigua

 

Els infants d’Anna Rubiés han descobert la tortuga d’aigua al jardí de l’escola i l’han posat en un terrari amb aigua i menjar.
Hem buscat contes i llibres per saber més coses sobre aquests animals i ara sabem que poden veure i olorar molt bé sota l’aigua i que veuen millor de prop que de lluny. També hem vist que ponen ous i que mengen carn com nosaltres.
Hem comprovat que el menjar sura i la tortuga s’enfonsa però no sabem perquè. Agafem una caixa molt gran i la omplim d’aigua. Els nens i nens trien diferents objectes de la classe i els van posant dins l’aigua per comprovar si suren o s’enfonsen i hem pogut observar que tots els objectes de fusta s’enfonsaven.
D’altra banda, també hem descobert que li agrada pujar i baixar per una rampa per entrar i sortir de l’aigua i ens hem adonat que a l’escola també tenim rampes i hem anat a descobrir perquè serveixen.
A la tarda, hem entrat a la classe i ens hem trobat amb una sorpresa que ens ha permès fer una immersió pel fons marí per observar les tortugues, escoltar els seus sons i jugar amb la llum i els colors. Ens ha agradat tant que hem fet un mural amb el nostre propi mar i hem dibuixat tortugues i peixos.

21 d'octubre 2019