Escola Decroly de Barcelona - Aprendre amb i dels altres

 

La feina del mestre és complexa i no sempre fàcil, però sempre gratificant. Treballar amb infants t’ofereix la possibilitat d’aprendre d’ells cada dia però també d’aprendre dels companys. A l’Escola busquem espais de reflexió pedagògica on tot el claustre ens plantegem la nostra pràctica pedagògica des d’una mirada constructiva. Espais que donen l’oportunitat d’intercanviar, compartir, debatre, cooperar, gaudir, crear i també aprendre coses de nosaltres mateixos i dels altres. Perquè el mestre és aquella persona capaç de mirar-se a per poder veure i atendre les necessitats dels infants des de la professionalitat. El mestre decrolyà és aquell capaç de ser autocrític, d’adaptar-se, d’improvisar, de construir del no res, de construir amb els altres. I això és el que fem després amb els infants, mirar-los per entendre el que demanen, més enllà de les paraules, amb el gest, amb la mirada. L’interès del nen no només es perceb amb el que diu, a vegades un gest, una mirada o una actitud explica molt més que una paraula.
És en aquests espais que podem debatre sobre el nostre dia a dia i sobre temes que ens inquieten. Des de com abordem aspectes del metodològics dins de l’aula fins a empatitzar amb la vivència dels alumnes posant-nos al seu lloc mitjançant dinàmiques vivencials. En la darrera sessió vam fruir jugant amb papers de diaris i creant una obra en petit grup i en silenci; una obra que després vam presentar a la resta.
Un moment distès on tots i cadascú de nosaltres ens enriquim amb un treball personal que forma part del nostre procés de creixement personal i professional.
L’aprenentatge i el joc és quelcom que ens acompanya al llarg de tota la vida i això, per sort, els infants ens ho recorden cada dia.

22 de març 2018