Escola Decroly de Barcelona - Artístes escultors

 

Enguany continuarem aprofundint en les diferents tècniques del dibuix i la pintura. Seguirem les pautes del seu ús habitual, però també descobrirem les possibilitats que ens ofereix l'experimentació amb tècniques mixtes. Coneixerem eines i recursos per a crear imatges que poden representar el que veiem o el que imaginem.

Els treballs de temàtica lliure en el quals els alumnes treballen la seva expressió més personal estan sempre presents, però a partir del segon trimestre obrirem la porta a la tercera dimensió, la del volum i les formes en l'espai: l'escultura.
Coneixerem i investigarem tècniques bàsiques com el modelat, el buidat, la construcció, la instal•lació i una mica de disseny creant o utilitzant objectes.

Per a aquest fi, coneixerem les obres d'alguns escultors catalans del segle XX, que ens inspiraran per un recorregut variat i ple d'exemples de com podem crear formes i transformar els espais que ens envolten.
En aquest viatge «visitarem» figures de J. Llimona i J. Clarà, les de P. Gargallo i les seves màscares, les peces que interpreten la realitat de P.Picasso i E. Serra, les diferents maneres d'integrar els objectes quotidians de S.Dalí, J.Miró i A. Tàpies, els mòbils de M. Villèlia, els poemes visuals de J. Brossa i les instal•lacions contemporànies de Perejaume i J. Plensa.

La presència de les seves obres a Barcelona ens permetrà conèixer (veure per tots els costats, potser tocar) algunes en directe.

L'artista d'aquest curs no serà una persona, sinó una colla d’ARTISTES ESCULTORS que ens ensenyen com veure i treballar la forma amb varietat i llibertat en cada curs de primària.

15 d'octubre 2014