Escola Decroly de Barcelona - El Blog

 

El concert de Nadal va tenir un caràcter molt heterogeni, ja que hi vàrem poder escoltar des de nadales tradicionals d'arreu del món fins a grans èxits de The Beatles, passant per cançons d'autor (W. A. Mozart, M. Ibáñez, C. King). (+)
Música - 7 de febrer 2013
Els balls de Carnestoltes de primària es duen a terme des de l’assignatura d’educació física, això permet treballar continguts d’expressió corporal i dansa. (+)
Celebracions - 4 de febrer 2013
Aquest any els conills tenen una nova caseta! Tot va començar a l’assemblea de final de curs de l’any passat quan els nens i nenes de l’escola van demanar una nova llar per les seves estimades mascotes de primària: els conills. (+)
L'hort i els animals - 4 de febrer 2013
Enguany, el projecte de l’Escola és l’expressió oral, que treballem des de P2 fins a 6è de primària. (+)
El projecte del curs - 1 de febrer 2013
El divendres 11 de gener, els nens i nenes de Margarida Muset i Anna Rubiés vàrem anar al teatre a veure l’obra “Un bosc de cames” al Teatre Lliure. (+)
Sortim - 1 de febrer 2013
El passat mes d’octubre els nens i nenes del Cicle Superior vam anar de Colònies al Delta de l’Ebre. Per què en aquestes dates? Doncs perquè així encara podíem veure els camps inundats i l’arròs acabat de collir. (+)
Sortim - 15 de gener 2013

Nens dibuixant la mà
Com és tradició a l’Escola, decorem l’entrada de primària pel dia del concert de Nadal i quina millor manera de fer-ho que entre tots els nens i nenes de l’escola. (+)
Hem fet - 1 de gener 2013
L'hort esdevé una eina excel•lent en l'educació per treballar a l'Escola qualsevol tipus de coneixement. Els infants, tot observant, sembrant, tenint cura de l'hort... aprenen de forma molt engrescadora. (+)
L'hort i els animals - 1 de gener 2013
Tots els alumnes, formen part des del seu ingrés a l’escola i els més petits des d’Anna Rubiés (P3), d’un dels tres equips en què hem dividit els alumnes: Isards, Dofins i Falcons. (+)
L'ESCOLA
"... I les classes, tant poc “classes”, amb les parets rialleres animades, amb les línies i els colors generosos dels més petits. Després tot un material, venturer i sense cap valor comercial, però preciós, el de l'ambient, el dels interessos infantils. Pot ser amb l'aspecte d'andròmines, peró amb un sentit. Prestatges i armaris, que poden semblar un calaix de sastre, però ordenat en el fons, acurat, resultat dels càrrecs que tènen els infants i que representen un joc de responsabilitats individuals i col·lectives. ..."

Valérie Decordes
Fragment del prefaci de "Iniciació al Mètode Decroly"
J.M.Bosch- M. Muset

Les classes
Hi ha més entrades