Escola Decroly de Barcelona - El Blog

 

Aquest any els conills tenen una nova caseta! Tot va començar a l’assemblea de final de curs de l’any passat quan els nens i nenes de l’escola van demanar una nova llar per les seves estimades mascotes de primària: els conills. (+)
L'hort i els animals - 4 de febrer 2013
Enguany, el projecte de l’Escola és l’expressió oral, que treballem des de P2 fins a 6è de primària. (+)
El projecte del curs - 1 de febrer 2013
El divendres 11 de gener, els nens i nenes de Margarida Muset i Anna Rubiés vàrem anar al teatre a veure l’obra “Un bosc de cames” al Teatre Lliure. (+)
Sortim - 1 de febrer 2013
El passat mes d’octubre els nens i nenes del Cicle Superior vam anar de Colònies al Delta de l’Ebre. Per què en aquestes dates? Doncs perquè així encara podíem veure els camps inundats i l’arròs acabat de collir. (+)
Sortim - 15 de gener 2013

Nens dibuixant la mà
Com és tradició a l’Escola, decorem l’entrada de primària pel dia del concert de Nadal i quina millor manera de fer-ho que entre tots els nens i nenes de l’escola. (+)
Hem fet - 1 de gener 2013
L'hort esdevé una eina excel•lent en l'educació per treballar a l'Escola qualsevol tipus de coneixement. Els infants, tot observant, sembrant, tenint cura de l'hort... aprenen de forma molt engrescadora. (+)
L'hort i els animals - 1 de gener 2013
Tots els alumnes, formen part des del seu ingrés a l’escola i els més petits des d’Anna Rubiés (P3), d’un dels tres equips en què hem dividit els alumnes: Isards, Dofins i Falcons. (+)
L'ESCOLA
"... I les classes, tant poc “classes”, amb les parets rialleres animades, amb les línies i els colors generosos dels més petits. Després tot un material, venturer i sense cap valor comercial, però preciós, el de l'ambient, el dels interessos infantils. Pot ser amb l'aspecte d'andròmines, peró amb un sentit. Prestatges i armaris, que poden semblar un calaix de sastre, però ordenat en el fons, acurat, resultat dels càrrecs que tènen els infants i que representen un joc de responsabilitats individuals i col·lectives. ..."

Valérie Decordes
Fragment del prefaci de "Iniciació al Mètode Decroly"
J.M.Bosch- M. Muset

Les classes

Passeu i veureu les nostres classes de Jardí d'Infants
El Lledoner
Al jardí de l'edifici d’educació infantil hi podem trobar un gran Lledoner que dóna nom al recinte.
L'etapa de l'educació infantil abarca dels 2 als 6 anys. (+)
Les classes

Benvinguts a la classe dels mes petits!
Margarida Muset, pedagoga i llicenciada en Filosofia i Lletres, començà a treballar com a mestra de l'escola Decroly als anys seixanta. Assistí a diferents cursos sobre el mètode, i més endavant participà en jornades i conferències per a la difusió del mètode Decroly. Esdevingué, per oposició, mestra de l'escola pública, però tot i així seguí treballant per a la divulgació de la metodologia decrolyana mitjançant cursos i conferències. Coautora junt amb Mossèn Bosch del llibre Iniciació al mètode Decroly (ed. Teide, 1980); actualment exerceix com a Sotsdirectora general d'Ensenyament a Catalunya. (+)
Les classes
Hi ha més entrades