Escola Decroly de Barcelona - El Blog

 

Fa unes setmanes vam observar l’hort. Vam veure que l’hort té forma rectangular, perquè el Joan va comptar les passes que mesuraven els costats i té un costat més llarg que l’altre. (+)
L'hort i els animals - 27 de febrer 2013
Amb l’arribada de l’hivern els nens i nenes de Margarida Muset i Anna Rubiés hem sortit de l’escola per poder observar molt millor aquesta època de l’any. Hem anat al Parc de la Tamarita i ens ha rebut un titella que ens ha explicat que a l’hivern, quan fa fred, hi ha arbres que no tenen fulles (com el plataner, el magraner, el roure…). Després hem passejat pel Parc i hem jugat una estona. (+)
Sortim - 27 de febrer 2013
Com ja sabeu a 5è el nostre centre d’interès és el treball. Cada un de nosaltres ha de fer la seva primera conferència sobre aquest tema. (+)
Hem fet - 27 de febrer 2013
Cal canviar! Exclama un dia Decroly en una primera conferència. Canviar què? El concepte d’infant i, per conseqüent, el de l’educació. L’ambient en què es mou el metge és el de la ciència, per això de bon començament tracta el problema de l’educació amb el mètode científic. (+)
L'ESCOLA
“Cal conduir totes les activitats de l’esperit cap a l’adquisició d’una noció, d’una idea o d’un conjunt d’idees. Està en acord amb la psicologia infantil: els mecanismes de l’esperit no treballen de forma aillada sinó de forma simultània, si més no, ho fan en ràpida successió”. Ovide Decroly (+)
L'ESCOLA
L’home té una estructura mental que li permet captar les coses de forma global i no fragmentada. De la mateixa manera, als nens se’ls hi presenta la realitat com un tot. Per tant per què ensenyar-li el llenguatge fragmentat i no com un tot, per a què després descobreixin per si sols que es pot dividir i reagrupar com la resta de la realitat?

Ovide Decroly va estudiar el projecte d’un mètode d’ensenyament de la lectura que fos “més agradable i més ràpid i que suprimís la necessitat de fer de la lectura una branca especial de l’ensenyament”.
(+)
L'ESCOLA
Els alumnes de Pau Vila observem una cotorra (+)
Hem observat - 24 de febrer 2013
A la classe Sant Francesc estem treballant la protecció contra les intempèries. Hem après que les persones sempre hem buscat aixopluc per protegir-nos. (+)
Hem observat - 24 de febrer 2013
Els nens i les nenes de la classe de Margarida Muset hem observat un animal que tenim a l’escola: la gallina. (+)
Hem observat - 24 de febrer 2013
El teler és un treball que es fa a la classe de Lola Anglada durant el segon i tercer trimestre. (+)
Hem fet - 24 de febrer 2013
Hi ha més entrades