Escola Decroly de Barcelona - Fem entrevistes a l'Ermitage

 

Els infants de la classe de L’Ermitage han participat d'un taller d’entrevistes a la classe de Llengua Castellana. Amb aquest taller es pretén desenvolupar diferents competències lingüístiques: la comprensió i l’expressió orals, la comprensió i l’expressió lectores i l’expressió escrita.
Durant la Setmana pel Clima van llegir una entrevista a Greta Thunberg, per poder conèixer més coses sobre aquesta activista sueca. A partir d’aquesta lectura, han deduït què és una entrevista, quines són les diferents parts que la componen i quines són les seves característiques principals. També s’han treballat algunes qüestions d’ortografia, com ara l’accentuació dels interrogatius.
Així mateix, un altre dia van poder escoltar una entrevista a la nedadora paralímpica Teresa Perales. D’aquesta manera van treballar aspectes de comprensió oral.
Aleshores, agrupats en parelles o trios, han triat un personatge (real o fictici) per a escriure una entrevista. Primerament, han anat a la biblioteca de l’escola per buscar informació sobre aquest personatge utilitzant els ordinadors i les tablets, fent una tria de les dades més interessants per a l’entrevista.

Cerquem informació en llibres i amb els ordinadors i els iPads
Tot seguit, han redactat l’entrevista tenint en compte les parts que havien deduït: presentació, cos i tancament. Un cop acabada la redacció, han realitzat la revisió i la correcció del text, fixant-se en les qüestions ortogràfiques, lèxiques i morfosintàctiques. A partir d’aquesta correcció, algunes parelles han deduït algunes normes ortogràfiques, que han compartit amb la resta del companys de la classe.

Revisem el text
Amb l’entrevista ja creada, han practicat i assajat la seva lectura, per tal de poder gravar-la utilitzant l’aplicació Spreaker Studio. A més de la seva veu, amb aquesta aplicació també han pogut afegir alguns efectes sonors.

Practiquem l'expressió oral
Si les voleu escoltar, feu click al següent enllaç:

5 de novembre 2019