Escola Decroly de Barcelona - Celebrem la castanyada

 

Per celebrar la castanyada, els nens i nenes de Jardí d’infants hem estat cantant moltes cançons, hem ballat i hem fet uns treballs molt bonics.

Divendres passat ens vam trobar tots a la pista per rebre les titelles que ens volien explicar el conte “Castanyes amb banyes”. A que no sabeu què li va passar a la Castanyera? Doncs que va collir cargols pensant que eren castanyes!!! I no entenia perquè li marxaven del cistell!!! Ens vam riure molt i vam passar una tarda molt divertida
Els més petitons, els nens i nenes de Margarida Muset, hem fet una paperina pintada estampant castanyes i pintura, a dins hi hem posat castanyes fetes amb paper de seda ja que aquests dies les hem estat observant.
Els nens d’Anna Rubiés, aprofitant que havien sortit carbasses que va portar el Pau en una sorpresa, hem fet unes carbasses amb paper de diari, aigua i farina i després les hem pintat. A dins hi hem posat llegums ja que a la classe tenim una carbassa seca que quan la movem sonen les llavors.
Els nens i nenes de Valérie Decordes hem fet uns bolets molt bonics ja que també n’hem observat a la classe. Els hem fet amb material de reciclatge: el peu l’hem fet amb rodets de paper de vàter que van sortir a una sorpresa i el barret amb papers de diari. Aquesta estructrura l’hem folrat amb paper maché, després els hem pintat i per acabar, hem fet una base amb fulles seques recollides del pati. Abans d’emportar-nos-els a casa els hem dibuixat amb pinzell.
A Lola Anglada hem fet un quadre amb un arbre amb tinta que havia sortit a la sorpresa.
Les branques les hem fet bufant la tinta amb canyetes i les fulles fent puntets amb bastonets de les orelles i pintura. Finalment hem decorat el marc fent espirals amb cartolines ja que ens van sortir cargols i hem estat treballant les espirals.
Totes les classes també hem fet panellets. Els nens i nenes de Margarida Muset i Anna Rubiés per una banda i els nens de Valérie i Lola Anglada per una altra. Ens han quedat boníssims!!!!!!!
Divendres ens ha vingut a veure la senyora Cucufata que és amiga de la Castanyera i ens ha portat un caramel per cada nen. A la tarda hem ballat i cantat cançons de la castanyada tots junts al pati i després hem berenat castanyes i panellets!!!

7 de novembre 2014