Escola Decroly de Barcelona - Celebrem la primera assemblea d'Infatil!

 

El dia 5 d'Octubre vam celebrar la primera assemblea d’infantil d'aquest curs, era una novetat per els nens i nenes d’Anna Rubiés i els va agradar molt i van estar molt atents!
Per fer l'assemblea ens posem tots en rotllana per crear un clima familiar, escoltar-nos i respectar-nos. Un nen o nena marca l'inici de l'acte tocant un instrument i dient: comença l'assemblea!
Aleshores, els representants de cada curs expliquen notícies de fets o esdeveniments que han passat a la seva classe i que volen compartir amb els altres companys d'infantil, com una sorpresa que els ha agradat molt, una sortida que han fet, la benvinguda a l'escola a un nou company, etc.
Després, s’atorguen els escuts als infants que ja han triat l'equip del que volen formar part i tot fent una cerimònia de benvinguda grupal. Aquest any hem posat molts escuts ja que amb el confinament del curs passat no ho vam poder fer.
Els nens i nenes de Valérie Decordes estan molt agraïts als companys de Lola Anglada que van venir a fer-los una petita conferència explicant els trets més important dels tres animals que representen els equips ( El dofí, el falcó i l’isard) tot responent als dubtes que podien tenir.
Els alumnes poden escollir l’equip lliurement; els més petits acostumen a fer l’elecció segons les característiques dels tres animals o del medi en el qual viuen.
A continuació, es compten els punts que han guanyat els isards, els falcons o els dofins de Valérie Decordes i de Lola Anglada i sortint així equip guanyador. A la primera assemblea encara no tenen punts però a les properes que es celebrin ja en tindran.
Dins de l’equip que han triat, els alumnes conviuen en grup, però el treball individual i la seva autonomia personal, farà que aportin al seu equip l’ajuda necessària per millorar. La importància que tenen els equips a l’escola ve donat per la relació directa que té amb la vida social i l’autonomia en el treball.
Els mestres valoren l’esforç personal, amb l’obtenció de punts pel seu equip a partir d'aconseguir fites que ens costaven o en qualsevol activitat del centre, l’estímul principal és complir amb el propi càrrec demostrant autonomia i respecte per els materials i els companys.
Per acabar l’assemblea cantem la cançó dels tres equips i es finalitza tornant a tocar el triangle: s'ha acabat l'assemblea!
16 d'octubre 2020