Escola Decroly de Barcelona - Classe de PLÀSTICA / ART

 

Una de les prioritats a tots els cursos és facilitar la lliure expressió personal i artística de cada alumne. I acompanyar la pràctica d'aprenentatge i experimentació amb les diferents tècniques gràfiques, pictòriques i escultòriques.

Curs 2016-17
De dibuixar el que veiem a dibuixar el que imaginem

El curs passat varem dedicar-nos intensament a l'observació i representació de la natura i el nostre entorn fent molts apunts del natural. L'artista de referència era David Hockney.

Enguany aprofundirem en la representació dels mons imaginaris.
En part, ens inspirarem en l'obra de Remedios Varo, artista de l'avantguarda surrealista. En els seus quadres combina amb precisió el dibuix i la pintura, els detalls gràfics i les textures, els personatges inventats i els espais imaginaris. Inventa escenes que uneixen el món de la màgia amb el científic. Les seves pintures expliquen històries que donen als elements quotidians un nou significat i permeten fer-ne moltes lectures.

Entre tots crearem imatges pròpies i confeccionarem un arxiu d'imatges que combinen el món de la realitat amb el de la imaginació per veure com l'art surrealista ha evolucionat i està ben present en la il·lustració i el disseny contemporanis.

Durant el primer trimestre, tots els alumnes col·laboren en la realització del calendari imprès de l'escola.
També treballem per equips en la creació de nous espais de convivència i joc al pati emmarcat en el projecte transversal del curs de millora de la forma i l'ús dels espais d'aprenentatge.

La classe de plàstica s'imparteix en anglès a partir de tercer de primària.
Els grups són de 11 a 13 alumnes.
L'aula-taller es troba al jardí del pati i l'activitat es realitza allà o a l'exterior, segons els espais de preferència de treball.

22 de novembre 2016