Warning: getimagesize(8): failed to open stream: No such file or directory in /usr/home/decroly.org/web/includes/metatags_seo.php on line 44

Escola Decroly de Barcelona - Colònies al Delta de l’Ebre

 

El passat mes d’octubre els nens i nenes del Cicle Superior vam anar de Colònies al Delta de l’Ebre. Per què en aquestes dates? Doncs perquè així encara podíem veure els camps inundats i l’arròs acabat de collir.
Vam passar quatre dies en un poblet anomenat Poble Nou.
El primer dia vam visitar l’Ecomuseu de Deltebre, allà vam observar els diferents tipus de vegetació pròpia d’aquella zona, estris de pesca i aparells per conrear els camps d’arròs antiquíssims.
Més tard vam anar a un camp d’arròs encara inundat i amb els pantalons arremangats vam fer de pagesos. Què divertit trepitjar el fangal, quina sensació!
En arribar la nit a la casa de Colònies vam fer diferents jocs.
Després d’un bon esmorzar vam començar el segon dia. Caminant un parell de quilòmetres vam anar a la bassa de l’Encanyissada, allà dalt d’un mirador vam observar la flora i la fauna. També vam aprendre una mica més de la geografia de Catalunya: què és un Delta? I una badia? I un golf?
A la tarda, amb la bici, ens vam acostar a la platja del Trabucador. Aquella nit vam dormir com a soques!
El tercer dia va ser plujós però com diu la dita: “Al mal temps, bona cara”. Fent viatges amb un microbus vam anar arribant a l’Escola de Deltebre per poder veure un vídeo on s’explicava quin era el curs del riu Ebre, l’aprofitament de les seves aigües i la transformació del Delta al llarg dels segles.
A la tarda, va parar de ploure, i vam poder navegar en una barcassa fins a la desembocadura. Què bonic! Què interessant!
A la nit, amb les nostre millors gales, vam fer una festa de comiat amb molt de ritme.
Van acabar les Colònies amb una gimcana pel poble.
Ens ho vam passar molt bé tots junts!
Ah! I no vam tornar a casa sols, si no amb unes quantes granotetes, un cranc de riu americà i d’altres animalons que observarem a la classe.
15 de gener 2013