Escola Decroly de Barcelona - Comencem a crear la nostra estació meteorològica

 

Els alumnes de Sant Francesc vam sortir al pati i a la terrassa de l’escola a observar el vent. Així mateix, també vam fer diferents experiments sobre la força de l’aire.

A partir d’això, se’ns va crear/plantejar un dubte: l’aire i el vent són el mateix? Vam voler fer un experiment per comprovar-ho: vam encendre una espelma amb totes les finestres i les portes de la classe tancades i vam observar que la flama estava força recta i es movia molt poc. Després, vam obrir les portes i les finestres i vam observar com la flama de l’espelma es movia d’una banda a una altra ràpidament. Així doncs, vam descobrir que aire i vent no són paraules sinònimes sinó que el vent és l’aire en moviment!
Hem volgut continuar esbrinant més coses sobre el vent, així que hem cercat informació sobre els seus instruments de mesura i hem descobert que hi ha dos tipus: l’anemòmetre que serveix per mesurar la velocitat del vent i el penell que ens indica les direccions del vent.
Finalment, hem construït aquests dos instruments per començar a crear la nostra pròpia estació meteorològica a la classe. A continuació us deixem algunes fotografies del procés i el resultat:

22 de gener 2018