Escola Decroly de Barcelona - Construïm nius d’ocells

 

El Joan ens ha portat un niu d’ocell i com que tenim moltes fulloles de fusta a la classe per fer fusteria, hem pensat que podríem construir nius pels ocells que venen a les branques dels arbres del nostre pati quan arriba la primavera.
Primer cada nen ha fet un projecte de niu, imaginant com li agradaria que fos: la forma, el forat per a que entrin els ocells, la teulada...
Primer hem construït un de petitó que hem penjat al Caqui. Entre tots, després de reunir-nos en petits grups, hem construït un altre amb les idees dels nens i les nenes. Quina feinada això de construir coses amb fusta: serrar, llimar, clavar claus, encolar…! Malgrat que ha estat una mica difícil ara els ocelles tenen un niu ben gran a les branques del Lledoner per a quan ens visitin! A més ens hem convertit en experts construint casetes pels ocells!
D'altra banda, els nens de Lola Anglada també van construir-ne un ja que quan van observar el nesprer es van adonar que els ocells es menjaven les nespres. Per això van pensar que si penjaven nius d’ocells amb menjar a dins potser no se'ls menjarien. Els nens i els nenes van fer el niu amb fustes sobrants, fulles i branquetes que van trobar pel pati.

27 de maig 2015