Escola Decroly de Barcelona - “Educació 360. Educació a temps complet”

 

Avui hem assistit a l'acte de presentació “Educació 360. Educació a temps complert” que ha tingut lloc al CCCB de Barcelona.
Mercè Conesa, Presidenta de la Diputació i alcaldessa de Sant Cugat, ha presentat la iniciativa "Educació 360" com una aliança per una societat i educació més inclusives. Educació 360 parteix d’una visió holística segons la qual l’aprenentatge de les persones es fa al llarg i l’ample de la vida en un context on les ciutats també eduquin i on tothom pugui tenir les mateixes oportunitats tant dins com fora de l’escola. Es tracta d’una proposta per a que tots els municipis puguin garantir itineraris d’aprenentatge on espais reglats i no reglats puguin col·laborar a crear aquesta visió d’educació de 360 graus. Una proposta que contribuirà a reforçar el sector educatiu, sobre una base de cooperació territorial.
Una iniciativa doncs, que permeti assolir un doble repte: que el model educatiu connecti en l’espai i en el temps amb l’educació no lectiva i que estigui vinculada a l’educació holística. D’aquí el concepte: “Educació 360. Educació a temps complet”; quan parlem d’educació parlem d’educació en tot moment.
El primer pas per assolir aquests reptes és situar la persona, infant o jove, al centre del procés educatiu, connectant temps i aprenentatges amb horaris lectius i no lectius possibilitant així més i millors oportunitats per a tothom. Per a fer aquest canvi cap a la "visió 360" cal una transformació educativa i un canvi social sistèmic pels quals és imprescindible crear aliances.
A continuació hem assistit al taller-debat "Com connectem els aprenentatges per avançar en la personalització", liderat pel catedràtic de Psicologia de la UB Cèsar Coll i on s'han presentat experiències educatives centrades en la personalització de l'aprenentatge.
“Educació 360. Educació a temps complet” és promoguda des de la Fundació Jaume Bofill, la Diputació de Barcelona i la Federació de moviments per a la renovació pedagògica de Catalunya (FMRPC). En el següent enllaç podeu accedir a la web del projecte: https://www.educacio360.cat/
29 de gener 2018