Escola Decroly de Barcelona - El menjador educa

 

Entenem el migdia com un moment de trobada i de conversa on hi té cabuda el desenvolupament de la vida social de l'escola.

Dinem en taules rodones de fusta en grups de vuit. La taula la paren els alumnes que tenen el càrrec de mestressa tenint cura d'on van els coberts, la gerra, les postres, etc. Cada taula té un cap de taula que de moment s’encarrega de servir els plats dels seus companys tot i que el nostre objectiu és que siguin els mateixos alumnes que se serveixin la ració de menjar que necessiten promovent així l'autonomia, l'autoregulació i l'autoconeixement.
A més a més, i per tal de millorar els hàbits d'higiene, promoure converses adequades, adoptar una bona postura, utilitzar correctament els coberts o altres temes protocol·laris, l'equip de l'escola també dinem amb els alumnes i els acompanyem en tot aquest procés.

Vetllem per una alimentació saludable, així que, s'han reduït els sucres d'algunes postres i berenars substituint-los per una oferta de fruita més variada. També hem incorporat aliments integrals, més varietats d'hortalisses segons la temporada i s'ha reduït el consum de proteïna animal.

Un cop tots els companys han acabat l'àpat els infants poden escollir l'espai on anar. Tenim tres opcions: anar al jardí a jugar lliurement a l’exterior, a la biblioteca per llegir o acabar feines o l'aula de jocs tranquils on els infants troben jocs de taula, escacs, material per dibuixar... D'aquesta manera, cada alumne pot seguir les seves necessitats i interessos. Sempre acompanyats per monitors de parla anglesa.
7 de novembre 2019