Escola Decroly de Barcelona - EL NOSTRE HORT

 


hort1

hort2
Amb l’arribada de la primavera el nostre hort ja està més florit que mai, és molt bonic d’observar el seu agraïment, després d’haver sembrat i plantat durant els dos primers trimestres. Us expliquem algunes novetats que els nens i nenes hi han vist:

- L’arbre de Judea ha tret primer la seva flor i després les fulles amb forma de cor.
- El petit cep que vàrem comprar a principis de curs va brotar i ara ja té força pàmpols. Florirà enguany o caldrà esperar que sigui més gran per fer la verema?

hort3
- Les bledes i els espinacs s’han revifat després de les mossegades que els va fer un conill que es va escapar fa temps i que aprofità per fer un bon àpat.
- Els enciams de doble fulla s’han espigat tant que són alts com alguns nens/es de primer, i les seves flors són molt petites, grogues i n’hi ha un munt!
- La maduixera que va dur el Bruno P. va fent maduixes i són boníssimes.
- La petita olivera del Pablo està plena de poncelles que ja s’obren!
- La farigola té les flors blanques i liles, són petites i, si les toques, les mans et queden plenes d’una olor boníssima, com la menta.
- La favera que vam veure germinar, els nens de primer a la classe, ja ha florit amb unes flors negres i blanques i es comencen a veure les primeres beines.
- Els pistils de les primeres flors de les tomaqueres ja estan convertint-se en tomàquets minúsculs, quines boletes! Ah! i les tomaqueres són peludes!
- Encara que ja no podem gaudir de les flors dels narcisos perquè ja van florir durant el segon trimestre, els bulbs han quedat sota terra i esperem tornar-los a veure el curs vinent. Moltes gràcies Alia!
- Alhora, esperem veure si el jacint de la Catalina que vam trasplantar, torna a florir.
- Donem també les gràcies a la família Joaniquet, perquè ens han proporcionat fang del Delta de l’Ebre i llavors d’arròs. Els nens de cinquè tindran l’oportunitat d’imitar una mini parcel•la per observar com germina i creix aquest cereal de ben a prop. Tot i que caldrà tenir-ne molta cura perquè sempre estigui en un ambient ben mullat. A veure si ho aconseguim!!
3 de juliol 2013