Escola Decroly de Barcelona - El nostre Sistema Solar

 

Aquest curs els alumnes de la classe Sant Francesc estem estudiant a partir del centre d'interès La protecció contra les intempèries. Degut que les intempèries es formen a l'atmosfera de la Terra, i a la d'altres planetes, hem volgut representar-los.
Per això, hem confeccionat amb l'ajut de paper de diari, pegament soluble i globus els vuit planetes que componen el Sistema Solar. Una vegada modelats els hem pintat amb pintura per copsar en miniatura, la forma i colors vertaders dels planetes.
Després de confeccionar els planetes hem fet un treball de recerca en grups de quatre o cinc companys i companyes per tal d'esbrinar les característiques principals de cada un d'ells. Un cop recollida la informació cada grup ha escrit un diàleg amb molta imaginació, fent protagonista al seu propi planeta. Per finalitzar, hem creat un petit escenari a classe, imitant l'univers i, així actuar i gravar el nostre documental. També, ens hem adonat que fer un vídeo és més complicat del que sembla...i tant! Que si la llum, que si el to de veu, que si la memòria per recordar el text, els nervis... Vaja! Tota una aventura d'una altra galàxia!


8 de maig 2014