Escola Decroly de Barcelona - Els alumnes de Ferrière han observat les aus.

 

Van començar visitant el Cim de les Àligues on van aprendre i conèixer de més a prop les aus rapinyaires. Perquè una au sigui rapinyaire ha de tenir: el bec en forma de ganxo, les urpes també en forma de ganxo i alimentar-se de carn, és a dir ser carnívora. L'òliba, l'àliga, el mussol i el voltor són algunes de les aus rapinyaires més conegudes.
El dilluns següent l'Olivia va portar una pota de pollastre i els va anar molt bé per observar-la i per aprendre a dibuixar a mida real.
El Leo Acosta va portar els seus dos periquitos i els van poder observar i dibuixar.
Per observar de més a prop les gallines van anar a l'edifici del Lledoner i van poder veure les plomes, el bec i fins i tot l'oïda d'una d'elles.
Amb totes aquestes observacions han après que les aus tenen bec però no tenen dents. El seu cos està cobert de plomes de diferents colors i mides. Les ales les utilitzen per volar excepte els pingüins i els estruços. Poden ser herbívores, carnívores o omnívores segons la seva alimentació. La majoria viuen en nius que elles mateixes construeixen. I el més important, es reprodueixen per ous, que les mares coven.
6 de febrer 2015