Escola Decroly de Barcelona - Els càrrecs a Ferrière

 

Com més grans ens fem més coneixem i explorem què són els càrrecs però sobretot anem descobrint què suposen pel funcionament de la classe i l’escola.
El nostre cartell del càrrec representa l’esforç, la responsabilitat i la constància que impliquen aquestes tasques i també ens fan sentir que formem part de l’escola.
El càrrec el canviem cada tres setmanes després de l’assemblea i és necessari perquè (com diuen ells) “La roda de l’escola no deixi de rodar”.

El càrrec que us explicarem avui és el del temps: cada matí mirem el termòmetre i escrivim la temperatura que fa. Estem construint una gràfica del mes d’octubre i també estem fent una previsió setmanal del temps que farà i el que realment fa. Hem descobert que la relació entre temperatura i estació és diferent i això ens ha donat peu a parlar, un cop més, sobre el canvi climàtic i la temperatura de la Terra.
Els càrrecs són part de la vida social de l’escola i ens ajuden a transmetre als nostres alumnes el valor de la comunitat i la importància que té cadascú de nosaltres per l’escola i el grup.
Ells ens ho expliquen així:
“ Els càrrecs son importants perquè sinó les senyoretes no podrien fer-ho tot!!”
“ Els càrrecs serveixen perquè l’escola estigui com volem”
“ Els càrrecs i els nens son com un engranatge doble! Quan s’ajunten encaixen i roden i quan roden la màquina s’encén! Com la robòtica!”
28 d'octubre 2019