Escola Decroly de Barcelona - Els colors amics

 

“Aquesta joguina la tinc jo!”, “Jo també vull parlar!”, “Jo anava primera!”, “No et colis!”... Ser infant no és fàcil i aprendre a compartir joguines, escoltar als companys, respectar els torns de paraula i fer fila sense colar-se és una tasca complicada.
És per això que, els nens i nenes d’Anna Rubiés, en la nostra compromesa tasca “d’utilitzar les paraules” per dir-nos les coses, hem conegut el conte Els colors amics. Un conte que explica com tres colors, el blau, el groc i el rosa, en el seu afany de posar-se d’acord, acaben generant nous colors.
Un conte que parla dels conflictes que sorgeixen en el sí de les relacions humanes, que interpel•la als infants i que fa ús del seu vocabulari i situacions quotidianes. Un conte que convida als infants a pensar i a interactuar amb els personatges per tal de cercar les possibles solucions als seus mals entesos. Un conte que desperta els sentits, també els sensorials, ja que la reconciliació dels personatges passa perquè els infants els apropin, tot estirant la pintura amb les seves mans. Un conte que no deixa a ningú indiferent ja que en la resolució del conflicte, en la trobada amb l’altre, es generen noves situacions, nous aprenentatges, nous descobriments, nous colors: el taronja, el lila i el verd.
Al llarg de la jornada doncs, els nens i nenes van poder observar i experimentar amb els colors primaris, tot aprenent a gestionar els seus propis conflictes per a, posteriorment, poder transferir aquests aprenentatges a la seva vida social.

26 d'octubre 2016