Escola Decroly de Barcelona - Els colors que ens envolten

 

A la classe d’Anna Rubiés va sorgir la curiositat per la descoberta del color dels mitjons! Un dilluns, l’Èlia ens va comentar que portava els mitjons de color quan estàvem a la rotllana i de cop i volta tots van tenir curiositat per veure de quin color eren els seus mitjons. Tots ens vam treure les sabates i vam comparar tots els colors i modalitats d’aquests: llisos, amb floretes, amb ratlletes, amb dibuixos. Després d’una bona estona de pensar com ens podíem agrupar per com eren els nostres mitjons ho fam fer en tres grups: el de mitjons blaus, el de mitjons llisos i el grup de mitjons d’un sol color. I després de contar quants nens/es hi havia dins de cada grup van resultar guanyadors els mitjons blaus!
Dimarts, va tornar a passar el mateix: de quin color portem els mitjons avui? Va preguntar el Biel. Així que perquè no mirar-ho! Ens vam tornar a descalçar per comprovar-ho i vam tornar a realitzar el mateix procediment però amb la diferència que van començar a sorgir altres colors com el blau, el groc, el verd... que anàvem trobant per la nostra roba.
Aprofitant l’interès que mostraven per la descoberta dels colors que els estaven envoltant vam estar treballant els colors primaris: el vermell magenta, el blau cian i el groc. Igual que havíem fet amb els mitjons ho vam fer buscant coses dels tres colors per la classe, tot classificant-les en tres paquets a terra.
Després, vam fer pintura lliure amb aquests tres colors i d’aquí va sorgir una nova descoberta, va aparèixer color verd!

29 de novembre 2017