Escola Decroly de Barcelona - Els elements de la natura

 

Fa uns dies que vam anar d’excursió al parc Joan Brossa. Primerament, cal dir que només el fet de pujar a l'autocar ja és tot un gran aconteixement!
Al parc vam poder gaudir d’una gran varietat de vegetació, amb molts arbres, arbusts i flors, també hi vam anar trobant diferents elements musicals.
La sortida va està molt bé i vam poder gaudir d’una dia de sol fantàstic!
Però què podíem fer amb tot el que vam recollir? Doncs ara us ho explicarem.
A la classe vam buidar una gran bossa plena de materials naturals que havíem trobat: pinyons, escorça, pinyes, branques, pinassa... i els vam classificar per veure quantes coses diferents havíem trobat.
Després, amb les nostres petites mans vam anar buidant els pinyons que quedaven dins les pinyes i havíem de fer molta força per poder-los treure. Amb les fustes de la classe i algunes pedres que tenim a les classificacions vam estar picant els pinyons per obrir-los i després de tant esforç ens els vam poder menjar!
Gairebé tots sabem que els pinyons surten de les pinyes i que aquestes cauen d’uns arbres però no ens queda gaire clar de quins, d’aquí va esdevenir la proposta de plantar-los i al cap de 12 dies hem començat a tenir els nostres primers fruits!
Finalment vam fem una composició lliure amb els elements que vam recollir tot deixant anar la nostra imaginació.

7 de novembre 2017