Escola Decroly de Barcelona - ELS EQUIPS

 

Tots els alumnes, formen part des del seu ingrés a l’escola i els més petits des d’Anna Rubiés (P3), d’un dels tres equips en què hem dividit els alumnes: Isards, Dofins i Falcons.
Els alumnes poden escollir l’equip lliurement; els més petits acostumen a fer l’elecció segons les característiques dels tres animals o del medi en el qual viuen. Quan els nens/es són més grans, els motius són les característiques humanes del propi grup les que els fan decidir.

Els tres equips de l'escola
Dins de l’equip, els alumnes viuen en grup, però el treball individual i la seva autonomia personal, farà que aportin al seu equip l’ajuda necessària per millorar. La importància que tenen els equips a l’escola ve donat per la relació directa que té amb la vida social i l’autonomia en el treball.
Els mestres valoren l’esforç, amb l’obtenció de punts pel seu equip; no es preveu recompenses (punts) basades únicament en la competència. A la classe, al pati o en qualsevol activitat del centre, l’estímul principal és complir amb el deure propi.
Els equips formen temporalment governs a l’escola, amb els càrrecs generals que són els responsables del bon funcionament de diferents àrees del centre. Igualment hi ha un representant, anomenat “majordom” a cada classe, que pertany a l’equip guanyador a l’assemblea. Hi ha també els delegats de classe, un per cada equip, que s’encarreguen dels membres del seu equip, dins del seu curs.

El Jardiner de Primària fent tasques a l'hort
Cada equip té un capità/na i un/a sots capità/a, escollit entre els alumnes més grans, els quals recullen i coordinen les iniciatives dels seus companys/es. Una de les seves tasques importants és ajudar a millorar el rendiment dels alumnes, ja sigui acadèmic o social.