Escola Decroly de Barcelona - Els i les alumnes de Sant Francesc aprenen jugant amb Jocs d'arreu del món

 

Durant l’inici d’aquest trimestre els nens i nenes de Sant Francesc estem aprenent diferents jocs d’arreu del món.
Ens hem organitzat en 5 grups, cada grup representa un continent. La Laura ens ha lliurat un joc propi d’un país del nostre continent, el situem en el mapa mundi, llegim el joc per saber com s’hi juga i juguem amb el nostre grup durant uns temps.
Passada una estona, quan ja coneixem les normes del joc i sabem jugar, ens barregem amb els altres continents per compartir amb els altres companys i companyes el nostre joc i per aprendre’n de nous.
Aquí podeu veure com juguem a Dodgeball, un joc que prové d’Amèrica (concretament d’Estats Units) i que ens encanta! S’hi juga a les pedres i fem dos equips, un dins d’un cercle i l’altre fora amb dues pilotes. Les persones de fora tiren la pilota per intentar tocar a les de dins. Les que són tocades surten fora del cercle per ajudar a tocar a les que encara queden a dins. Quan tothom és tocat s’acaba la partida i podem començar una de nova.
Està resultant una dinàmica molt activa i enriquidora, que ens ajuda a autogestionar-nos, a treballar en equip, a millorar la competència lingüística i la memorística, a compartir amb els altres els nostres coneixements, en definitiva, poder aprendre a l’hora que ens divertim jugant!
23 de novembre 2015