Escola Decroly de Barcelona - Els nens i nenes de Lola Anglada fem jocs amb el paracaigudes!

 

El paracaigudes és un dels materials que fem servir a les sessions d’educació física per fer jocs cooperatius on tots i totes han d’esforçar-se per aconseguir reptes col•lectius. Per exemple, en aquest joc que veieu a la fotografia estan fent onades amb un paracaigudes per aconseguir que les pilotes de ping pong que estan rodant per sobre es fiquin pel forat central.
Van començar jugant amb 10 pilotetes i cada vegada que ficaven una anaven restant per saber quantes ens faltaven per encistellar!
Amb el paracaigudes també han fet jocs sensoriomotors on havien d’adaptar els moviments del seu cos respecte al que succeïa al seu entorn.
El joc que veieu a la fotografia és “el joc del gat i el ratolí”. Els ratolins van per sota del paracaigudes i han d’escapar dels gats que van a quatre grapes per sobre i que els intenten atrapar. La resta ajuda als ratolins a escapar fent onades per dissimular el seu relleu.
Es diverteixen molt passant per sota del paracaigudes i veient-lo volar per sobre seu, per això, varem fer un altre joc amb aquest material on la Laura donava diferents consignes als alumnes i anaven intercanviant de posició segons aquestes. Per exemple: S’intercanvien les posicions els nens i nenes que tenen germans o germanes”,“s’intercanvien les posicions els nens i nenes que els hi agrada la fruita” o bé, “s’intercanvien les posicions els nens i nenes que els hi agrada la música”, ...

18 de novembre 2013