Escola Decroly de Barcelona - Els ocells del nostre nou jardí

 

Les nenes i els nens de la classe de Millet, a les classes de llengua castellana, han realitzat un taller sobre els ocells del nostre jardí.

Aprofitant que tenim un edifici nou, amb nous espais per descobrir, van voler investigar sobre les aus que visiten el nostre jardí.
Així, equipats amb una fitxa d'identificació d’ocells, es van col·locar al menjador per poder observar els nostres visitants per les finestres sense molestar-los. Van albirar coloms roquers, tórtores turques, garses, merles, mosquiters comuns i un tallarol capnegre, que venien a picotejar el menjar que els havien posat.

Després, organitzats per grups, van investigar les principals característiques dels ocells que havíem observat amb la finalitat de fer-ne una fitxa, on van escriure el nom, la descripció, l’alimentació, la reproducció, l’hàbitat i curiositats.

Paral·lelament, alguns alumnes van portar diversos textos relacionats amb els ocells, com ara notícies, contes, llibres de coneixements, poemes, refranys, etc.

I com que els havia agradat tant veure ocells al nostre jardí i volien que n'hi vinguessin més, van decidir construir unes menjadores per atreure'ls. Cadascú va buscar informació per saber com fer-les i la van compartir amb la resta de la classe. Després cada grup va triar quina crearia, i es van organitzar per portar tot el material necessari. De cop, la classe es va convertir en un taller d’artesania, ara uns feien dissenys, d’altres tallaven, uns cosien, altres llimaven... En acabar van escriure a la llibreta les instruccions per si la volen tornar a fer. D’aquesta manera, han creat unes magnífiques menjadores. Les voleu veure?

29 de maig 2019