Escola Decroly de Barcelona - Emocions, Música i Colors

 

Els nens i nenes de Valérie Decordes estan treballant de valent per a preparar la seva obra de teatre “El monstre de colors”, que representaran el proper dimarts 15 de març. Darrerament han estat realitzant diverses dinàmiques i activitats que els permet anar-se apropant i identificant amb el seu personatge per tal dramatitzar-lo correctament.
El conte de “El mostre de colors”, d’Anna Llenas, proposa la identificació de les emocions i la representació d’aquestes a través dels colors. Des de teatre també les hem volgut relacionar amb una música ja que, d’aquesta manera, ens permet acompanyar l’emoció amb un moviment ample, un caminar concret i una expressió facial i gesticulació determinada.
Així doncs, vam començar la sessió escoltant les diverses cançons, una per cada mostre (per cada color, per cada emoció). Tots plegats vam identificar la cançó i la vam relacionar amb l’emoció que crèiem que representava. Tot seguit vam moure’ns per l’espai acompanyats de la música i tractant d’expressar, amb el nostre cos i la nostra cara, el sentiment que aquesta emoció ens despertava. Una activitat que ens permetia treballar: l’audició atenta i conscient de la cançó, la relació de la cançó amb l’emoció i l’expressió de l’emoció a través del moviment.
Cada vegada que identificàvem i representàvem una cançó, la música s’aturava i els mostres quedaven congelats. En aquell moment es distribuïen set cercles de colors per l’espai, un per a cada grup de monstres, que els infants havien d’observar i reconèixer, per tal de desplaçar-se fins a trobar el seu i situar-se al seu interior.
D’aquesta manera els nens i nenes quedaven agrupats per colors i s’identificaven amb el seu grup. Una activitat que treballa, per tant, el reconeixement dels companys i companyes i la contenció del moviment. Calia estar molt atens per a no confondre’s de color!

9 de març 2016