Escola Decroly de Barcelona - Ens encanta fer sorpreses!

 

Només tornar de vacances hem reprès allò que tan ens agrada i diverteix: fer sorpreses!
El Blai ens ha portat un munt de petxines i hem descobert que és un animal protegit per una closca com la tortuga i el caragol i també són d’aigua.
Quin animal té closca i ens el podem menjar? Cloïsses, musclos, escopinyes, etc.
A la rotllana, les hem repartit i a cada infant n’hi ha tocat dues, com quan anem per parelles d’excursió. De quina altra manera podem fer paquets de dues petxines? La Tanit les ha posat al terra fent una filera molt llarga i hem anat encerclant cada dues petxines i així ens han sortit paquets de dos.
Com podem representar aquesta quantitat? dibuixant dos puntets, aixecant dos dits, posant dues pedretes o fent un dibuix que sembla un signe.
Quan toquem la petxina què notem? que tenen diferents textures a dins i fora; i que no n’hi ha cap d’igual. L’Àlex ha tingut la idea de buscar les parelles ja que la closca té dues parts i han d’encaixar.
Busquem materials que ens ajudin a representar les textures i la forma de la closca, el Víctor aporta la idea de repassar la silueta amb retoladors i la Lila diu de fer la petxina amb plastilina. Ens han quedat tan boniques les petxines que ens les emportem a casa per fer bonic.
Per acabar, fem un joc mentre escoltem música amb sons del mar: ens imaginem que estem a l’aigua i nedem sense tocar les petxines, primer ho fem amb el nostre cos i després en el full. Ens han sortit onades!

15 de gener