Escola Decroly de Barcelona - Ens encanta l’amanida!

 

Aquest segon trimestre hem tornat a observar l’hort de l’Escola. Les plantes han crescut moltíssim des del trimestre passat!
Hem arrancat un rave i un enciam. A la classe hem parlat de les diferents parts de les plantes, hem vist que el rave és un bulb, com la planta que va portar l’Edna que també li creix la tija del bulb! Hem vist que el rave és més llarg que les tija del gira-sol de la sorpresa del Roger. El rave mesura 6 pams i ens hem adonat que per tenir sis pams necessitem 3 nens/es, a més de que els podem comptar de dos en dos!
Hem dibuixat l’enciam i el rave a la mida real per penjar-los al nostre quadre de classificacions, junt amb els altres vegetals que també surten de l’hort. Mentre els dibuixàvem ens hem adonat que l’enciam no té tija i que les arrels de l’enciam són més llargues que les del rave.
Després tots hem fet una frase, i de totes les que hem dit, hem après a escriure la següent: “Les arrels són marrons”.
Per acabar hem fet un dibuix de l’hort i el millor de tot... una amanida ben amanida amb oli i sal...! us sona d’alguna cosa aquesta frase? Us animeu a cantar la cançó “Una plata d’enciam” com hem fet nosaltres després de menjar-nos fins la darrera fulla d’enciam? Si mai heu de decidir a qui li toca parar ja sabeu quina altra cançó podeu cantar.
Observació de l’hort 1er trimestre
Observació de l’hort 2on trimestre
Necessitem tres nens pels sis pams que mesura el rave
Dibuixos d'observació
28 de gener