Escola Decroly de Barcelona - Ens ha sortit una ceba a la sorpresa!

 

És el dia de fer sorpreses i la Lila està molt contenta perquè avui farem la seva. Està molt ben embolicada i no podem veure que hi ha dins el paquet. Abans d’obrir-la, la toquem, l'aixafem i l'olorem per endevinar que hi ha dins però no aconseguim esbrinar-ho. La Lila desembolica la sorpresa i sense que ningú vegi que hi ha la posa dins d’una bossa per intentar que la resta de nens i nenes de la classe puguin esbrinar que s’amaga a dins.
Tornem a intentar-ho i ara trobem una pista molt important! Tot posant la mà toquem la sorpresa dins la bossa i aleshores notem que les mans ens fan olor. Aquesta olor ens recorda al calçot que fa pocs dies va portar l'Irina. Però això que estem tocant no és llarg com el calçot sinó que és rodó. Què serà?
Arriba el moment més esperat! Què hi haurà a dins? Descobrim una ceba! Ens sorprèn molt el seu color, és morada, i ens adonem que quan la tallem és blanca per dins. La seva forma ens fa pensar en l’aranja que vam comprar a la sortida al mercat de Sant Gervasi.
Li traiem les fulles i encara fa més olor. La tallem per la meitat i ens atrevim a tastar la ceba crua però no ens ha agradat gens ni mica, ens pica la llengua i fa que ens plorin els ulls!
Com que crua no ens ha agradat gens, decidim tastar-la cuinada. Per això hem necessitat una paella, posar-li oli i quan aquest estigui calent anar posant a poc a poc els trossets de ceba. I també molt important, anar remenant perquè la ceba no se’ns cremi. I ara sí que podem dir que la ceba cuita la trobem ben bona!

6 de març