Escola Decroly de Barcelona - Ens ha visitat en Federico Sánchez

 

La classe de Salvador Millet hem tingut el gran privilegi de comptar amb la visita del pare del Lucas, en Federico Sánchez, que és un físic i investigador molt reconegut pels seus estudis i per la seva feina. Ha vingut a l’escola a fer-nos una conferència i explicar-nos en què consisteix la seva feina i els seus estudis. En Federico es dedica a investigar com es comporten els neutrins. Ens va explicar que la seva feina es desenvolupa al Japó on hi ha una sala gegant amb un detector de partícules. Aquest detector agafa els neutrins i els envia a l'altra punta del Japó, on hi ha un altre detector de partícules. La funció del segon detector és veure com es comporten els neutrins.
Sabeu què són els neutrins?
Els neutrins són unes partícules que no es pot veure amb els nostres ulls ni amb un simple microscopi. Es necessita un microscopi molt i molt avançat. Ens va explicar que tot el que veiem i toquem està format de coses molt petites anomenades cèl·lules. Les cèl·lules estan formades per molècules, que a la vegada estan formades per àtoms, compostos per protons i neutrons i al voltant es troben els electrons en moviment constant. Doncs es veu que hi ha partícules encara més petites que s'anomenen neutrins. A dins d’un àtom poden haver-hi més de 6.000.000.000..........neutrins. Ens va posar en la situació d’imaginar-nos tot el que ens envolta com si estigués construït amb fitxes de Lego. Va ser molt interessant i divertit.
àtoms
protons, neutrons i electrons
neutrins

Hem après que totes les coses que ens envolten, incloent el nostre cos, estan formades per aquests elements, i depenent de l’objecte, canvia la combinació d’àtoms, protons, neutrons electrons i neutrins donant com a resultat tot allò que forma el nostre món.
Els alumnes de la classe de S. Millet
16 de juny 2016