Escola Decroly de Barcelona - Ens ha visitat l'escultor Carlos Delgado

 

El passat 12 de març, l'escultor pessebrista Carlos Delgado ens ha visitat a l'escola i ha fet un taller de figures de fang amb tots els alumnes des de Lola Anglada fins a Mossèn Bosch. La senyoreta Mireia de plàstica també ens ha ajudat a aclarir alguns dubtes que teniem.
En Carlos Delgado és un escultor nascut a Conca, però que resideix a Catalunya des de fa temps. Les figures de fang que crea són sense motlle.
Hem fet el taller per cicles i en Carlos ens ha explicat com treballa:
- En primer lloc modela les figures a mà segons les mides que li demanen.
- A continuació porta les figures a coure per evitar que es trenquin i siguin més resistents.
- Una vegada han sortit del forn, ja es poden pintar.
Aquí es poden veure algunes mostres de les figures que ha fet els darrers anys:
En Carlos ens ha portat unes mostres d'unes figures seves. Una acabava de sortir del forn i s'havia de pintar, mentre que l'altra ja estava pintada i finalitzada. D'aquesta manera, hem pogut veure tot el procés del seu treball.
Amb els alumnes de Cicle Inicial i Superior ha anat construint un elefant a mida que els anava explicant com treballava i en què consistia la seva feina.
Hem intentat fer un tauró. Ens ha quedat força bé!
Els nens i nenes de Valérie Decordes i Lola Anglada han fet ànecs. Els han ensenyat com es podien fer i a continuació cadascú n'ha pogut construir un.
Els alumnes de Cicle Mitjà han demanat si ens podia fer un altre animal i ha fet un cavall molt bonic i en molt poc temps!Ha estat un taller molt interessant on hem après moltes coses.
15 d'abril 2015