Escola Decroly de Barcelona - Experimentem amb els circuits elèctrics

 

Els i les alumnes de la classe Mn. Bosch hem estan experimentant a laboratori amb els diferents components d'un circuit elèctric.
El primer dia tots i totes les alumnes han portat a classe cable elèctric, bombetes, interruptors, timbres... Ha estat una activitat difícil ja que sense cap tipus d'indicació han hagut d'intentar encendre, de forma individual, la bombeta o fer funcionar el timbre o un ventilador. No ha estat una feina fàcil i s'han trobat amb algunes dificultats.
Una vegada ho hem aconseguit, hem fet parelles o grups de tres i hem hagut de fer dos reptes. En el primer, havíem de posar varies resistències (bombetes, timbres...) en el mateix circuit i si una d'elles deixava de funcionar, les altres també.
El segon repte consistia en posar varies resistències, però fent que al desconnectar-ne una, les altres seguissin funcionant. Una vegada ho hem aconseguit, hem dibuixat l'esquema a la llibreta.
Per últim, cadascú de nosaltres s'ha inventat un joc d'electricitat: buscar la parella, doctor, passa el laberint, travessa el circuit sense tocar el cable... Quan estiguin acabats us ensenyarem les fotos...
18 de març