Escola Decroly de Barcelona - Exposició de maquetes de llibres

 

Els alumnes de la classe de Millet van elaborar una maqueta sobre un llibre que es van llegir. Cadascú va triar el llibre que volia llegir segons els seus propis interessos, i en va fer una representació dins d’una capsa de sabates d’una de les escenes del llibre amb els materials que va voler.
Després van portar la maqueta i el llibre per ensenyar a la resta de companys de la classe, compartint la seva opinió sobre el llibre i explicant com l’havien fet. Aleshores, van voler ensenyar-ho a la resta de l’escola. Per això van proposar organitzar una exposició de maquetes.
Primer van mantenir una conversa per explicar com és una exposició, a quines exposicions hi havien anat, com es dona a conèixer una exposició... D’aquí van sorgir sis maneres de publicitar l’exposició: notícia de diari, entrevista, tríptic, explicar-ho a les classes, anunci radiofònic i cartell. També van dir que a les exposicions hi ha un catàleg on s’expliquen les obres exposades.
Aleshores, van començar a elaborar el catàleg de l’exposició. Cada alumne va elaborar-ne una pàgina explicant l’objecte exposat (ja sigui la maqueta o el llibre llegit), dissenyant primer un esborrany i a continuació realitzant la seva pàgina.
Després, per grups van triar una de les activitats per donar a conèixer l’exposició a tota l’escola i en van buscar informació. A partir d’exemples d’aquests mètodes publicitaris, van escriure un text amb les característiques més importants. Així, van poder elaborar la seva activitat de publicitat. Durant el procés, anaven intercanviant les informacions entre els grups per tal de consensuar diferents criteris, com ara el nom de l’exposició, que finalment va ser “Exposición D.M.L. (Decroly, Maquetas, Libros)”.
Vols escoltar l’anunci de ràdio que van gravar la Bruna, la Paula, el Luca i el Nil?Un cop ja estaven preparats els mètodes publicitaris, van muntar l’exposició. Va ser tot un èxit!
28 de febrer 2018