Escola Decroly de Barcelona - Fem un curtmetratge!

 

Els alumnes de sisè hem fet un curtmetratge a la classe de castellà.
Primer, hem vist un vídeo de l’escola de cinema ESCAC, per tal de conèixer els elements del llenguatge audiovisual. Hem pres apunts i hem escrit un text a la llibreta d’allò que és més important. Després, hem practicat aquests nous conceptes a la classe de TIC fent fotografies tenint en compte els plans, els enfocaments i la profunditat de camp.
A continuació, ens hem organitzat per grups i cada grup ha creat el seu guió cinematogràfic. En aquest guió, a més d’escriure els diàlegs dels personatges, també hem afegit els vestuaris, les localitzacions, els plans, els enfocaments, els sons... Ens hem adonat que també hi ha altres tipus de text, a més del guió cinematogràfic, que utilitzen els diàlegs, com ara el teatre, el còmic, la novel·la... Hem aprofitat per investigar una mica més sobre aquesta tipologia de text, com s’expressa i quins tipus hi ha.
Un cop ha estat enllestit el guió, hem començat amb les gravacions, on ens hem hagut d’organitzar molt bé per tal d’aprofitar el màxim el temps i l’espai del que disposem.
Finalment, a les classes de TIC hem fet el muntatge del curt, utilitzant diferents programes d’edició de vídeo, tant amb l’Ipad com amb l’ordinador.
1 de març