Escola Decroly de Barcelona - Fem una exposició de Bécquer

 

A la classe de castellà, els alumnes de sisè han realitzat diferents activitats per tal de conèixer l’escriptor Gustavo Adolfo Bécquer.
Primer, han vist un capítol de la sèrie “El Ministerio del Tiempo” que tracta d’aquest autor, i així han tingut una primera presa de contacte amb la seva obra i amb el moviment artístic a què pertany, el romanticisme.
Tot seguit, per poder aprofundir –hi més, s’han organitzat en grups i han investigat sobre diferents aspectes de la vida i de l’obra de Bécquer.
D’aquesta manera, alguns s’han centrat en la seva biografia i han cercat informació sobre el seu naixement, la seva família, la seva feina i la seva mort. D’altres, han volgut indagar sobre el període cultural i artístic de què forma part Bécquer, el romanticisme. Així, han buscat on es va originar, les seves característiques i alguns autors destacats. Uns altres grups han treballat l’obra de Bécquer, analitzant alguns dels seus poemes i buscant-ne les principals figures literàries. I per últim, un grup ha treballat un dels gèneres més característics de Bécquer, les llegendes.
Cada grup ha plasmat tota aquesta informació de diverses maneres, triant cadascú la tècnica que preferia: cartell, còmic, curtmetratge, presentació amb PowerPoint, presentació amb Prezi, vídeo amb croma... i fins i tot un joc! I han compartit el resultat de les seves investigacions amb la resta de la classe, que han pres apunts d’allò que han considerat més important per tal de crear un text amb el seu grup de treball sobre tot el que han après de Bécquer.
Per finalitzar, han exposat els seus treballs per poder ensenyar-los a tota l’escola.

10 de març