Escola Decroly de Barcelona - Festa solidāria 2017

 

Durant el passat mes d’abril vam celebrar a l’escola les nostres tradicionals jornades solidāries.
Aquest any ens hem ocupat de la temātica de les persones refugiades. Cada classe ha tractat aquesta qüestiķ de diferents maneres segons les motivacions dels nens i nenes: alguns a partir de notícies, altres a partir d’un conte que va portar una companya, també a través de curtmetratges i documentals, fent ús del mapa mundi i situant els orígens principals de les persones refugiades, etc.

Festa solidāria 1

Festa Solidāria 2
Aquest any la recaptaciķ que vam obtenir amb la festa solidāria s’ha destinat íntegrament a l’ACNUR, l’organisme internacional creat per les Nacions Unides encarregat de protegir a les persones refugiades i desplaįades per persecucions o conflictes, i promoure solucions duradores a la seva situaciķ mitjanįant el re-assentament voluntari en el seu país d’origen o en el d’acollida.

Festa solidāria 3
Durant la setmana de la festa solidāria tots els nens i nenes de primāria van poder participar en un taller sensibilitzador dinamitzat per personal d’ACNUR i on van poder cončixer i escoltar de primera mā el testimoni d’una persona refugiada que fa uns anys va arribar al nostre país provinent d’una regiķ a l’oest del continent africā. No només vam cončixer la histōria de Mamadou sinķ que també ens va poder respondre molts dubtes i vam aprendre molt sobre la vida i situaciķ de les persones refugiades.

Festa solidāria 4
Aquestes jornades solidāries van culminar amb una festa final el passat divendres 21 d’abril on els infants, familiars i equip docent de l’escola vam poder compartir una tarda realitzant diferents tallers i activitats amb una aportaciķ voluntāria de 2 euros. La recaptaciķ total d’aquesta festa va ser de 1688,73 euros que es donaran íntegrament a ACNUR. Esperem que amb aquests diners puguem contribuir a fer que el mķn cada vegada sigui un lloc una mica millor per a tothom! Seguim!

Festa solidāria 5

Festa solidāria 6

3 de maig 2017