Escola Decroly de Barcelona - Flic Flac Circ

 

Aquest curs, l’escola, amb la classe de l’Ermitage ha participat en l’activitat del Flic Flac Circ, un espectacle en format teatral d’equilibris i acrobàcies. Aquesta activitat consisteix en posar en escena una representació artística entre diferents escoles.
Des del Consell de Coordinació Pedagògica de l’Ajuntament de Barcelona es proposa, a les escoles, un programa de promoció esportiva constituït per diferents propostes relacionades amb l’activitat física i l’esport.
El fil conductor d’aquest any ha estat l’obra d'Antoine de Saint-Exupéry “El petit príncep” on els nostres alumnes han estat els protagonistes de les tres primeres escenes i s’ha dut a terme al SAT (Sant Andreu Teatre).
La participació en aquest projecte ha estat assumida des de l’àrea d’educació física, però plantejada de forma interdisciplinar amb les àrees de teatre i plàstica. Aquest fet, ens ha permès oferir espais d’experimentació a partir de diferents activitats i donar sentit a tot el procés de creació.
Tot i que els nens i nenes de l’Ermitage ja coneixien la història del petit príncep, des de l’àrea de teatre s’ha treballat l’obra, posant especial èmfasi en les tres primeres escenes, per tal de comprendre el text que havien de representar. Així doncs, coneixent el text i la intenció de l’autor, ha estat més fàcil posar-se en situació i transmetre el que es demanava. Des d’aquesta àrea s’ha treballat, també, la posada en escena i el saber estar dalt d’un escenari.
Des de l’àrea de plàstica, i lligat a l’escultura i el volum, els nens i nenes han hagut de crear escultures amb el propi cos, essent ells mateixos el material i les peces per aconseguir la forma desitjada.
Des de l’àrea d’Educació Física s’ha treballat la part tècnica i han après a fer algunes acrobàcies i equilibris propis de l’acroesport. Actualment l’acroesport és un esport federat i consisteix en la construcció i desmuntatge de figures d’equilibri, que impliquen cooperació entre les persones que hi participen, i té els seus orígens en les acrobàcies que es feien al circ. L’encadenament entre unes figures i d’altres s’acompanya de música.
Així doncs, ha estat un procés molt interessant i enriquidor que ens ha permès participar de forma satisfactòria d’una experiència amb d’altres escoles molt divertida, emocionant i creativa.

27 de maig 2015