Escola Decroly de Barcelona - Fòrum d'intercanvi Decro-liens

 

El passat 21 i 22 de setembre, una petita representació de l’equip docent vam tornar a participar a la segona edició del fòrum d’intercanvi d’experiències pedagògiques organitzat per l’Escola Decroly de Brussel.les (l’Ermitage) i quatre escoles més que també realitzen paràctiques educatives decrolianes: École Hamaïde, École en couleurs, l’École Plein Air i l’École Ouverte. El tema d’aquest any es centrava en com les nostres pràctiques col·lectives construeixen el pensament individual i autònom dels infants. Les mestres vam assistir a vàries conferències temàtiques que consistien en la presentació d’una experiència seguida d’un debat pedagògic i finalment la concreció de les reflexions abordades en un document conjunt. Cada mestra va poder assistir a tres conferències i nosaltres també vam exposar una experiència relacionada amb el projecte “Espais i mètode” que estem duent a terme a la nostra Escola.
L’experiència va ser molt enriquidora en tots els sentits, no només per la bona acollida que va tenir la nostra conferència entre els participants, sinó també per tots els espais de debat i reflexió pedagògics que es van generar.
Per altra banda també vam aprofitar per visitar l’Ermitage (Escola Decroly d'Uccle) cosa que ens va permetre reflexionar sobre punts comuns i punts divergents de la vida a les aules decrolianes.
Ja hem fixat la data pel proper mes de setembre en que tindrà lloc el tercer fòrum Decro-liens al qual esperem participar de nou amb el mateix entusiasme. Pensem que és molt interessant enriquir-nos mútuament amb aquests espais de debat i reflexió sobre les nostres pràctiques sobretot perquè ens uneix un mateix mètode pedagògic, el mètode Decroly.

11 d'octubre 2017