Escola Decroly de Barcelona - Hem fet Sorpreses!!!

 

Quan hem obert la Sorpresa hem vist que hi havia tres beines però no sabíem quines llavors tenien a dins. Hem pogut comprovar que les beines són molt suaus i que tenen uns petits pelets per fora que ens provoquen aquesta sensació. També hem descobert que tenen un pecíol amb el que s’agafen a la planta d’un color marró. En obrir la primera beina hem comptat 6 mongetes que també s’aguantaven amb un petit pecíol. Després quan anàvem a obrir la segona beina la Laia, que és qui havia portat la Sorpresa, diu: però sí tindrà les mateixes mongetes!!!! Però en obrir-la .... en tenia 5!!! I la tercera? Quantes en tindrà? Doncs en tenia 7!!! Com que estem aprenen les grafies dels números les hem escrites al costat de cada beina.
També ens recordem que hi ha altres fruits de plantes que creixen en forma de beina com els pèsols i les garrofes, i aprenem que les mongetes s’anomenen llegums. Quins altres llegums coneixem? Doncs els cigrons, les llenties i els pèsols són els més coneguts per nosaltres.
Després, hem mesurat una beina amb els pams i hem vist que necessitem gairebé els dos pams de la Rita. També mesurem la beina amb corda i tallem el trosset que necessitem per després enganxar-lo en el paper tot procurant dibuixar la beina. Què podem fer amb les mongetes? Doncs les plantarem a veure si ens creix una mongetera!!

15 de maig 2013