Escola Decroly de Barcelona - Hem fet sorpreses

 

La Gabriela ens ha portat una sorpresa en la que hem trobat un maó, una rajola catalana, un maó perforat i una totxana, a més a més un conte que es titula “Argila” i la narració “Els tres porquets” en format conte i pel·lícula.
Hem recuperat el fang del dia de portes obertes i l’hem fet servir per pintar, hem fet uns dibuixos molt macos.
Llegint el conte, hem descobert com es fa l’argila i n’hem volgut fer: ens hem anat al pati a agafar sorra del sorral i l’hem colat vàries vegades per tal que quedés el més fina possible. Un cop colada, hem anat afegint-li l’aigua fins aconseguir una massa i poder-la modelar.
Per taules hem triat una de les peces que havia portat la Gabriela i l’hem intentat reproduir.
Hem trigat una estoneta ja que ho hem fet per grups i hem hagut d’escoltar les propostes dels companys i posar-nos d’acord a l’hora de treballar i prendre decisions.
En acabar, hem fet una exposició per la resta de companys dels maons, rajoles catalanes... que hem creat, tot explicant quin procés havíem seguit, com ens havia sortit, si havia estat fàcil, si havíem participat tots i si estàvem contents amb el resultat. Finalment hem conclòs que sí que estàvem contents!
Durant la conversa ha sorgit el concepte de volum i hem decidit que necessitàvem tota l’argila per aconseguir un maó gran i a mida real. Hem buscat i trobat una caixa que ens ha servit de motlle i ara ho tenim al sol esperant a que s’assequi.
També hem volgut fer d’arquitectes amb les fustes de la classe. Hem fet construccions lliures tot treballant l’equilibri, el volum, l’estètica, l’espai... Després, per grups, també hem fet escultures.
Hem dibuixat l’escultura des de diferents punt de vista i hem vist que els dibuixos del companys de la taula no eren iguals encara que el model fos el mateix.
També hem construït torres amb espaguetis i núvols de sucre. Per mesurar quina torre era la més alta hem mesurat amb llanes i després les hem comparat. Ens ha costat una mica però al final tots hem aconseguit!

29 de març 2017