Escola Decroly de Barcelona - Hem participat a la Junior First Lego League

 

El passat 7 de març els alumnes de 3r de Primària vam participar a la jornada de la Junior First Lego League al CosmoCaixa.
Cada any la Lego League llença un repte nou per a tots els participants. Aquest any es deia Think Tank i consistia en pensar i dissenyar llocs on podem aprendre coses i quines eines podem utilitzar.
Aquest projecte proposa el treball en equip amb l’objectiu de construir una maqueta que mostri el lloc d’aprenentatge imaginat, ideat i creat. Amb la presència d’una eina que et permeti aprendre alguna cosa.
Vam dividir la classe de Sant Francesc en cinc grups de cinc alumnes cadascú i vam designar un entrenador per a cada grup. Cada equip es va posar un nom.
Els equips eren:
Lego Five: Martina, Catalina, Noel, Dillon i Bruno L. amb la srta. Anna com a entrenadora.
Moster Lego: Oriol, Joana, Pablo, Pol i Bruno S. amb la srta. Àurea com a entrenadora.
Big Lego: Lucía, Gisela, Elna, Carles i Manu amb el professor Francesc d'entrenador.
Lego Cracs: Júlia, Carla, Roger, Lea i Àlex amb la srta. Marga d'entrenadora.
Els cinc constructors Lego: Bet, Víctor, Bosco, Lucas i Luka i la srta. Gemma com a entrenadora.
Ens vam reunir varies tardes per poder anar pensant la nostra maqueta i construir-la.
Després de varies trobades i posades en comú les maquetes que es van construir van ser les següents:
L'equip de Lego Five va estar pensant que volien aprendre a través dels instruments, així que van presentar una sala de concerts, on l’eina d'aprenentatge era la batuta del director i aquest podia interaccionar tant amb els seus músics com amb el públic.
L'equip Monster Lego van fer una escola de vela on s'arribava amb un vaixell de vela.
L'equip Big Lego van fer un parc infantil on a través de les palanques, les politges i les rampes, amb les que estan construïdes els elements de joc d'un parc, podien aprendre les màquines simples i el seu funcionament.
Els Lego Cracs van dissenyar un parc aquàtic, on l'aigua és l'eina que ens ensenya moltes coses, a nedar, a jugar i tenir cura del nostre entorn. Tenien servei de vigilància, tobogans i un munt de coses més.
Els 5 constructors Lego van construir una maqueta d’un museu amb la proposta d’aprenentatge a través de l’art, les escultures i els quadres.
Un cop la vam quasi acabar també vam haver de preparar uns cartells on hi dèiem qui som, on podem aprendre i com ho podem fer.
A més a més de construir la nostra maqueta havíem d’elaborar un cartell on explicàvem qui formava part del grup, la nostra proposta de maqueta i els aprenentatges i l’eina que hi trobàvem en l’espai creat. Així com també, preparar una conferència explicativa de tot el procés.
El dia de la trobada al CosmoCaixa vam haver de presentar la nostra conferència davant d'un jurat format per tres científics que ens valoràvem el que havíem fet.
Des de l’inici fins al final ha estat un procés molt enriquidor, ha estat una experiència molt satisfactòria en tots els sentits ja que ens ha permès combinar joc, imaginació, recerca, aprenentatge, treball en equip i família.
Tots vam rebre una medalla pel nostre esforç i la nostra participació i un munt de felicitacions.

23 de març 2015